• emmanuelwindels

Deze zomer staat opnieuw in het teken van vrijheid. De weg ernaartoe ziet er dichterbij dan ooit tevoren. Bij het rondwandelen in drukke straten zien we terug glimlachen, zonder mondmasker op. De nieuwe maatregelen die werden uiteengezet door het Overlegcomité op 18 juni 2021 tonen nog maar eens aan dat er volop van de zomer genoten zal kunnen worden. Lees hieronder de maatregelen die van toepassing zijn bij ons (vanaf 27 juni 2021), in Restaurant St-Georges in Aalbeke.


Versoepelingen in de horeca

Het Overlegcomité heeft op 18 juni 2021 beslist om verdere versoepelingen door te voeren dankzij de betere cijfers die worden gemonitord. Het sluitingsuur van de Horeca wordt nu verzet van 23:00 uur naar 01:00 uur. De Horecazaken mogen daarna opnieuw openen om 05:00. Bij Restaurant St-Georges gelden dan opnieuw de normale openingsuren (zie openingsuren voor meer informatie), zoals al het geval was. Deze nieuwe maatregel van het sluitingsuur brengt dus weinig verandering op voor het restaurant.


Bij de heropening in mei 2021 gold de maatregel van maximum 4 personen per tafel. Deze regel werd ingevoerd om te vermijden dat verschillende gezinnen samen aan tafel zouden gaan zitten. Dit wordt nu lichtjes versoepelt. Vanaf 27 juni geldt er een maximum van 8 personen per tafel. Hierdoor mogen opnieuw verschillende huishoudens samen aan een tafel gaan zitten. Kinderen onder de 12 jaar worden niet meegerekend bij het maximumaantal mensen per tafel. Het gaat dus als volgt: een tafel van 8 volwassenen en 5 kinderen (tussen de 0 en 12 jaar) is toegelaten, 9 volwassenen aan één tafel niet.


Naast deze versoepelingen blijven sommige maatregelen van toepassing. Ondanks dat deze tegenwoordig goed gekend zijn, herhalen we deze nog eens kort. Het dragen van een mondmasker en de handen desinfecteren blijven verplicht bij het binnen-en buitengaan. Om de capaciteit van het restaurant te monitoren wordt er aangeraden om te reserveren voor je bezoek, dit is natuurlijk geen verplichting. Er wordt een luchtmeter geplaatst in het restaurant. Die is er om de ruimtes te voorzien van genoeg frisse lucht. Bij het overtreden van 1.200 PPM worden de ramen wijd geopend zodanig dat er voor nieuwe lucht gezorgd kan worden.


Samengevat

 1. Maximum 8 personen per tafel:

 • Kinderen onder de 12 niet meegerekend;

 • Verschillende huishoudens mogen opnieuw samen een tafel delen.

 1. Sluitingsuur verlengd naar 01:00 uur

 2. Alle voorgaande maatregelen blijven gelden:

 • Mondmasker aan bij het rechtstaan;

 • Handhygiëne bij het binnen- en buitengaan;

 • Reserveren niet verplicht, maar aangeraden;

 • 1,5 meter afstand tussen iedere tafel;

 • Luchtmeter moet aanwezig zijn in het restaurant.


Heb je vragen of opmerkingen in verband met de nieuwe Covid-maatregelen? Stuur een bericht naar emmanuel.windels@gmail.com (vragen i.v.m. het artikel) of naar lesaintgeorges@skynet.be (vragen i.v.m. je bezoek aan het restaurant). • emmanuelwindels

Welkom op de nieuwspagina van Restaurant St-Georges in Aalbeke. Vind hier de recentste informatie over Aalbeke en het restaurant.First news, from who?


Hi,


Mijn naam kennen jullie waarschijnlijk al, Emmanuel. Jullie hebben me al vaker tegengekomen in het restaurant, tijdens één van jullie bezoeken. Ik ben dus steeds betrokken geweest in het familiebedrijf. Sinds enkele jaren zorg ik ook voor de communicatie van het restaurant.


Vandaag voeg ik een extraatje bij, een nieuwspagina met interessante zaken over Aalbeke, het restaurant enz.


Geniet van de nieuwsbrieven, en tot binnenkort!


Geef me een seintje mocht je met vragen zitten, of als je leuke aanvullingen hebt voor de nieuwsitems. Mij contacteren kan via: emmanuel.windels@gmail.com.#horeca #kortrijk #aalbeke #restaurant #nieuwsbrief #stgeorges

 • emmanuelwindels

Heropening horeca

Het voelt als een eerste schooldag. Herinner je je dit gevoel, na twee lange zomermaanden? Ditmaal heeft het 8 maanden geduurd, maar zonder de zomersfeer. Op 19 oktober 2020 werden meerdere sectoren voor de tweede keer de kop ingedrukt. Dit heeft tot en met 8 mei 2021 geduurd. Dus ja, het was toch een beetje zoals een zomervakantie, maar dan één zonder zomer en vakantie. De tijd vloog, en er valt zoveel te vertellen. Een eerste schooldag betekent: vrienden terugzien, samen eten, verhalen en reizen vertellen, lachen, discussiëren, samen plezier beleven… Kortweg, genieten van het leven! Wij zijn blij jullie terug te zien. En het moet gezegd worden, de horeca en de cultuursector zijn niet het hart van de epidemie. Met de heropening van deze sectoren is het een deel van het vorig leven die we terugkrijgen. Natuurlijk zal reizen rond de wereld niet voor direct zijn. Maar genieten van kleine zaken, dat zit er opnieuw in. Vandaag is er een epidemie van geluk losgebarsten, en daarbij zijn geen barrières voor nodig.

Tot binnenkort!